OPSKRIFT: Burger med kylling, paneret avocado, karamelliseret citron og sriracha
På SDU i Odense, hvor jeg studerer, har jeg meldt mig til TV-kanalen Beton. Det betyder at jeg tre gange pr. semester får lov til at lave mad på deres regning!
Jeg ville lige dele en super nem opskrift, som jeg selv har stykket sammen – dog med en del inspiration fra Burger Anarchy her i Odense.
Det der er dejligt ved denne her opskrift er, at selvom det tager lidt tid at lave alle elementerne, kan man sagtens bare vælge f.eks. paneret avocado som sit wow-element, og så ellers lave en helt standard burger.
Her er videoen, og hvis du føler dig inspireret har jeg smidt opskriften lige nedenunder.
Burgerboller efter eget valg
Kyllingefileter
- Gnub med salt og peber, og steg dem som du plejer
- Jeg bruger betoden hvor du først bruner stykkerne ved høj varme, og derefter lader dem ligge under låg ved svag varme i 10 minutter. Det gør dem rigtigt bløde
Sriracha-mayonnaise
- Bland sriracha, mayonnaise, og evt. krydderier
Paneret avocado
- Bland salt, peber og cayennepeber i en skål med mel
- Skær avocadoen i 1-cm-skiver
- Dæk hver skive i melblandingen
- Dyp dem derefter i æg
- Dyp dem til sidst i rasp
- Steg til de er gyldne
Karamelliseret citron
- Skær en citron i skiver og fjern kernerne
- Varm 1-2 spk smør med en lille håndfuld sukker
- Vent til det er blevet brunligt, men ikke brændt, og skru så helt ned for varmen
- Steg citronstykkerne til de er karamelliserede
Bemærk: Ved lav varme tager det lang tid, men ved høj varme kan du nemt brænde det på. Find en balance der fungerer for dig
Når I laver retten må I meget gerne tagge mig på instagram, og give mig en masse komplimenter for min fantastiske opskrift.
God appetit!
Ingen kommentarer endnu